Keuken tips

Waar moet je opletten bij de installatie van een keuken

Zorg er eerst voor dat de oude keuken verwijderd is. Let hierbij altijd goed op of de elektriciteit, water en gas afgesloten zijn. Na het verwijderen van de oude keuken kun je beginnen met het doorlezen van het instructieboekje om te kijken welk gereedschap je nodig hebt. Voordat je begint met het plaatsen van nieuwe keukenonderdelen controleer je eerst of de vloer en muren effen zijn. Het is altijd handig om op de muren alle afmetingen en posities van de kasten te tekenen zodat je weet of alle aansluitingen op de juiste plek zitten.

Ons advies

Wij adviseren te beginnen met het bevestigen van de bovenkasten. Zo kun je nog makkelijk bewegen zonder dat de onderkasten in de weg zitten. Controleer goed in de kasten waar de stopcontacten en kabels komen, of er voorgeboorde gaten in zitten. Zitten deze gaten er nog niet in, dan kun je deze gemakkelijk zelf zagen met een decoupeerzaag.

Na het installeren van alle kasten en onderdelen, kun je beginnen met de werkplaat. Voordat je de werkplaat installeert controleer je of de afmetingen kloppen. Na de installatie van de werkplaat kun je beginnen met het aansluiten van water, gas en verlichting.

Comments are closed.